jueves, 30 de junio de 2011

SET I MIG - "Set i Mig" (1992)

Fa uns pocs dies m'envià un correu Joan Barceló presentant-me una banda de Manacor "de la qual ningú s'enrecorda": Set i Mig. No podiem, doncs, deixar passar aquesta oportunitat per recordar aquest grup, la seva trajectòria i, de pas, descobrir (o re-descobrir) la seva música.

Els origens de Set i Mig es situen a l'any 1982. "En Sebastià Matamales, guitarrista rítmic de Bramulls, i dos músics que suplentaren al guitarra solista (Joan Barceló) i bateria (Tomeu Oliver) a les darrers quatre actuacions de la banda, formaren el grup Strato Rock, amb Joan Carles Baqué (veu) i Toni Durán (baix)", explica Joan Barceló. "En Sebastià Matamales va tocar amb el grup tan sols 2 concerts... Després d'anar-se'n, continuarem amb quatre components durant bastant de temps. Mentres, el cantant - Joan Carles Baqué - i jo, guitarra solista, també formarem part d'una altra banda - Districte C - que no durà massa temps perquè ens robaren tots els instruments".

Després d'uns anys de canvis, pels quals passen a formar part de la banda Damià Timoner i Jeroni Adrover i una dissolució temporal, el grup arriba a la seva maduresa auto-editant un disc i un single, amb una tirada de 500 exemplars respectivament i que arribà a ser número 1, al llarg d'un mes, a Ràdio Balear d'Inca.

Joan Carles Baque Castor (veu), Joan Barceló Rigo (guitarra solista), Pep Navarro Sánchez (guitarra rítmica), Toni Durán Siquier (baix), Jeroni Adrover (piano), Miquel Valero (teclat) i Tomeu Oliver Ballester (bateria) serà la formació definitiva de Set i Mig, la mateixa que telonejarà a Sau, Els Pets, Loquillo o Gabinete Caligari. Lingüísticament, es movien entre el català i el castellà, mentre que musicalment se'ls podria definir com... problemàtics? El gran Tomeu Matamalas (bateria d' Amigos, entre d'altres) afirmava a un article: "Set i Mig resulten bastant problemàtics a l'hora de ser catalogats perquè la seva música és una veritable mescla de tendències que poden anar des de Supertramp als Pink Floyd, passant per la majoria d'estils que hi ha hagut des dels anys 70 ençà".

Set i Mig es van dissoldre l'any 1994 i ara, passat el lustre i mig, rescatem el seu sorprenent llegat. Només us diré que el disc conté una interessant versió del himne "En Dissabte", d'una altra mítica formació de Manacor: Mac. Moltes gràcies, Joan!


Set i Mig - "Set i Mig" (1992)




No hay comentarios:

Publicar un comentario