lunes, 23 de mayo de 2011

GONELLES MORTS - Discografia (2006-2010)

Serà cosa del karma o que els resultats electorals són el tema de la setmana? Casualitat, essencialment. Si avui he escollit un grup de música altament polititzada no és més que per anunciar que Gonelles Morts realitzaran la seva darrera actuació el pròxim divendres 27 de maig a la Factoria de So (polígon Son Llaüt, a Santa Maria) junt a Koanegra.

Seguint l'esperit de noms com Dead Kennedys o Lendakaris Muertos, Gonelles Morts és un dels molts projectes musicals que ha encapçalat Marcel Pich, present també a formacions com Musnok, Antònia Punk, Embalum i més recentment Eixut. Es tracta d'un grup de caire satíric/humorístic, a mig camí d'estils com el Hip Hop o el Hardcore; en tot cas, música que vehicula lletres àcides i profundament iròniques que arremeten principalment contra la dreta conservadora mallorquina. Si bé hi falten algunes coses, he ficat a un sol arxiu de descàrrega el gruix principal de la seva breu però intensa carrera: "Ses aventures des foner reaccionari i sa fulla dramàtica" (2007), " Tancat per reformistes" (2008), "El rastre popular a l'imperi del progres" (2009), "Cançons populars" (2010) i el seu testament final: "Gold" (2010), amb ni més ni manco que 39 cançons que han marcat la trajectòria d'aquesta controvertida formació.

"Han passat més de 4 anys quan en aquell març de 2006 s'agruparen diferents sectors del patriotisme friki per donar cabuda a un projecte esperançador i il·lusionant. Els fronts populars i patriòtics s'unien per una mateixa causa: prevenir la societat mallorquina de tots els mals que se li venien al damunt. És així com neix Gonelles Morts, el grup musical més notori dels darrers anys als Pastissos Catalans. Així, ja vam preveure lacres socials com la corrupció, l'augment de killos als nostres pobles, la plaga de modernillos cool (sols combatible amb raticida) o les trifulgues d'un govern de progres i venuts. Durant gairebé un lustre, Gonelles Morts ha realitzat una funció lúdica i militar imprescindible per a l’evacuació de gasos pudents i espanyols en el sí dels habitants de l'illot de Mallorcalcatraz; hem canviat el xoriço per la sobrassada. Hem estat pioners en tots els estils de música i en la creació d'unes lletres de fina ironia i immens compromís amb causes de dubtosa legalitat com l'estraperlo d'ensaïmades per a vegans i la venda ambulant de parts del mutilat cos de Miquel Payeras. Hem aconseguit tocar els nassos a mitjans del règim de Mórdor, hem aconseguit que Rabasco entri a presó, hem aconseguit ser l'objectiu d'objectes de vidres als nostres concerts clandestins, hem aconseguit que el Barça guanyi al Madrid per 2-6 i 5-0, hem aconseguit que els nostres enemics escoltin les nostres obres musicals i hem aconseguit que la CORI superi en vots a UPyD. Finalment, hem assolit el nostre màxim objectiu, l'anhel d'un poble en lluita: la indecència i el sociatisme als Països Balears. Davant de tot això, la nostra retirada és òbvia i es farà respectant el marc plutocràtic establert.

Gonelles Morts, l'Esquadró Jeta, el Front AntiGonella i totes les milícies antituning de Cas Concos, units en VI Assemblea, volem comunicar a tots els mallorquins i mallorquines, així com mallorquins continentals (anomenats vulgarment i erròniament 'principatins' i 'valencians') la nostra renúncia a tota activitat armada i musical. Ho feim convençuts de l'assoliment dels nostres objectius i perquè creiem que ara és el moment en què el Poble Friki Mallorquí ha de tenir el protagonisme. Per tant, a partir d'aquest moment, anunciam la dissolució indefinida de Gonelles Morts i el desmantellament de tota la nostra infraestructura. Aquest cessament serà verificat pel nou Delegat del Govern espanyol a les Illes Balears, Chiquito de la Calzada. Camarades i matanceres, arribat aquest punt sols ens queda reafirmar-nos en els nostres ideals.

Gonelles Morts no morirà! Visca la barra lliure! Frikisme és revolució!"



Gonelles Morts - Discografia (2006-2010)

No hay comentarios:

Publicar un comentario