jueves, 5 de mayo de 2011

THE MARZIPAN MAN - "The Marzipan Man Stories" (2007)

Crec que ara és un bon moment per recuperar aquest fantàstic "The Marzipan Man Stories". Jordi Herrera, cervell, cor i ànima de The Marzipan Man, publica el pròxim dimarts 10 de maig el seu nou i esperadíssim treball: "The Marzipan Man Adventures". Només un dia abans, el 9, podrem veure'l presentant aquestes noves cançons a la llibreria Literanta, a partir de les 19 h; es tracta d'un concert acústic, totalment gratuït, que promet molt, moltíssim.

L'home de massapà neix quan els Satellites visqueren moments d'incertesa; és aleshores quan Herrera canvia Mallorca per Barcelona, on gesta i dona forma a "The Marzipan Man Stories" (2007), un àlbum que suposa un punt i apart en la seva trajectòria com a músic i, també, l'inici d'una etapa tan nova com prometedora. Complex i arriscat, però sempre efectiu, "The Marzipan Man Stories" s'aferra amb força al llegat del Dream Pop anglosaxó, però a la vegada es nodreix d'altres influències que fan d'ell un treball tan insòlit com recomenable.

"The Marzipan Man Adventures" és una passa de gegant. S'allunya del Indie i el Pop en general per mostrar una vessant més propera al Folk experimental de Syd Barrett o a les aures bubòliques del primeríssim Bob Dylan. De nou, un àlbum valent, arriscat i ple de qualitat, imaginació, bon gust, elegància... A mi, sincerament, m'ha semblat la òstia. I posats a rescatar el seu debut, he volgut fer un afegit interesantíssim: es tracta del mini-set acústic que The Marzipan Man interpretà el 21 de novembre de 2009 al desaparegut programa de Marcos Jávega a IB3 Ràdio, "Radiocassette". Les il·lustracions que acompanyen són una obra in situ de Gerard Armengol (El Gran Amant) mentre s'enregistrava l'entrevista/concert.

DESCÀRREGA

The Marzipan Man - "The Marzipan Man Stories" (2007)

The Marzipan Man - "Radiocassette, IB3 Ràdio" (21-11-2009)



No hay comentarios:

Publicar un comentario