lunes, 16 de mayo de 2011

L'ÉQUILIBRISTE - "Què en saps tu, de bicicletes i parafangos" (2009)

...I seguim recuperant algunes de les joietes que ens ha deixat l'Indie-Rock illenc aquests darrers anys. Formats entre Palma i Santa Maria del Camí, L'Équilibriste és un grup de trajectòria curta però que no han passat gens desapercebuts: finalistes del concurs Enganxa't a la Música (2007), finalistes del Recplay organitzat per IB3 (2008), 3er premi al Sonopalma (2008), part del cartell de festivals com Sa Rocketa (2008), Alternatilla (2009), Festival D9.cat (2009)... Que no ens estranyi, doncs, que no tan sols hagin estat capaços de guanyar-se una sòl·lida base de seguidors, sinó també el vistiplau de la crítica, que els perfila com una de les bandes mallorquines amb major potencial.

Aquesta banda neix de les cendres d'una interesantíssima banda, tal vegada no suficientment reivindicada: Joan Antoni Skarabat. D'aquesta formació surten Joan Toni Fuster (veu, guitarra; també a Oliva Trencada), Albert Riutort (guitarra, veu), Alberto Feo (teclat, veu) i Joan Jaume (baix); a ells s'hi afegeix Curro Viera (bateria). L'Équilibriste mesclen, amb gust i habilitat, els elements i recursos propis del Rock, Pop i Folk en clau indie i, a més, en la nostra llengua, cosa que li dona un punt de distinció i originalitat a una banda que es nodreix d'influències com Band Of Horses, Death Cab For Cutie, Beach Boys o Teenage Fanclub, entre d'altres.

De moment, "Què en saps tu de bicicletes i parafangos?" és el seu primer i únic disc, enregistrat a mig camí de Santa Maria i Santa Eugènica; cal destacar que el curiós apartat estètic és obra de Tomeu Mulet (Beach Beach). Insistesc: un àlbum debut sorprenent i consistent que aporta idees fresques a la nova música feta en català.


L'ÉQUILIBRISTE - Què en saps tu, de bicicletes i parafangos (2009)


4 comentarios:

  1. Gràcies pel post. Només aclarar que Joan Toni Fuster forma part de Joan Toni Skarabat (abans Fets de Fang i posteriorment a Marfan i Bing Bang Pallasso), no hi ha cap membre de la banda que hagi estat amb Oliva Trencada.

    PD. Per cert, una altra gran banda.

    ResponderEliminar
  2. Enhorabona pes Bloc. Iniciatives com aquestes fan que se vegin anys i anys de música de qualitat a Mallorca que ha passat desapercebuda, però no en va. He pogut recuperar albums que ja tenia deteriorats i que m'han fet recordar moltíssimes coses, els que encara hi som i els que ja no. Esper hi hagi un bloc com aquest d'aquí vint anys més. Saludos

    ResponderEliminar
  3. Si aquest bloc pot arribar a durar 20 anys, senyal de que s'ha seguit fent bona música per Mallorca. M'alegra saber que has pogut recuperar discs que tenies deteriorats o perduts; lo bo és que encara en queden moltíssims més per compartir. Salut i gràcies!!!

    ResponderEliminar