miércoles, 20 de abril de 2011

KINGONORT - "Demo" (1999)

No fa molt xerrava - no record amb qui, ara mateix - amb algú que m'assegurava que els cassettes, tot i estar molt passats de rosca, no tan sols mantenen la seva màgia sinó que, a diferència del CDs o dels vinils, els pots tractar a potades, que seguiran sonant bé. Avui rescatam una cinta que havia aplegat pols a dins d'un calaix i que arriba a Illa Sonora gràcies a la col·laboració de Jeroni i Ginès.

La llàstima, la gran llàstima d'aquesta entrada és que gairebé no tinc cap tipus d'informació de Kingonort. Tal és la manca de dades que, com podreu veure, no he pogut aconseguir els títols de les cançons que formen part d'aquesta demo, enregistrada entre 1998 i 1999... però farem un esforç per reconstruïr la seva història. Kingonort fou un sextet manacorí actiu entre 1993 i el 2005; els seus membres van ser Toni Vives (veu), Kiko Gil (veu), Toni Oliver (guitarra), Tomeu Alcover (guitarra, aleshores també membre de Becareful With The Dog) Jaume Riera (baix), David Caldentey (bateria). "Tomeu Alcover no era un dels membres originals de Kingonort - explica Jeroni Sancho - sinó que, abans d'ell, hi havia un altre guitiarra que de malnom li deien "Moca", però no ho puc assegurar al 100%. Era molt bo, el tio, i de fet no varen gravar mai amb ell, només es limitaren a fer concerts. En el seu lloc va entrar en Tomeu Alcover, de Becareful With The Dog". Tomeu Alcover, posteriorment, formaria part de Flying Dog per emprendre una carrera en solitari una vegada dissolts aquests darrers.

Kingonort era una banda que que entraria dins la qualificació del que es coneix com crossover per la mescladissa d'estils i influències: Metal, Hip-Hop, Funk, Hardcore... Les influències de Faith No More i dels bascs Negu Gorriak són dos referents clars, tot i que també s'hi perceben uns aires dels primers Red Hot Chilly Peppers a les parts més funks i desenfadades. Un altre apunt interessant, segons Jeroni, és que en directe feien versions del "Zu Atrapatu Arte" de Kortatu i del "Apartheid" de Negu Gorriak.

Aquesta maqueta, enregistrada per Antoni Nicolau (Ocults, Mac, Peppone...) amb un 16 pistes, mai va ser editada, sinó que es va quedar en format cassette, per ser gravat i regravat pels amics del sextet. Hi trobem un total de 9 cançons amb una intro a càrrec de Toni Rosselló "Cárdenas", col·laborador d'O'trutx. Com a bonus-tracks, he inclós la versió de "La terrible invasión de las paparras en la isla de la tranquilidad" inclosa al recopilatori "XI Mostra de Manacor" (1999), amb un so/producció diferent a la de la demo, i, finalment, "Allibera't", enregistrada en directe a Manacor l'any 1995.


Kingonort - "Demo" (1999) - Cassette

5 comentarios:

  1. Uep!
    Jo visc amb s'antic cantant de Kingonort, si vols més informació no dubtis en comentar-ho!
    Es meu mail és marquet@gmail.com

    Salut!

    ResponderEliminar
  2. Hola, Marc! Quanta més informació, millor! No? Ja et vaig escriure sosbre el tema. Salutacions i gràcies!

    ResponderEliminar
  3. falta en toni oliver com a guitarrista

    ResponderEliminar
  4. Hola; ja he introduït en Toni Oliver. Salut i gràcies per la puntualització. ILLA SONORA.

    ResponderEliminar
  5. Bones a tots , soc en Miquel Salas ( Moka) conjuntament amb en David Caldentey fundador de Kingonort , he flipat de trobar el foro , hi ha dades que no son correctes , pero voldria contar tota la historia del grup estic fent una recopilacio de tot el material que tenc del grup , cintes i fotos... A quin e-mail puc enviar tot el material?? Salut i fins prest , one , two , three ... Funk!!!

    ResponderEliminar