martes, 15 de marzo de 2011

JUANITO PERCHA Y LOS COLGAOS - "Juanito Percha y Los Colgaos" (1989) - EP

Malgrat un nom tan estravagant com el seu, Juanito Percha & Los Colgaos són tota una institució a la música dels 80's a Mallorca. Podriem dir d'ells que són la punta del iceberg d'una generació de grups mallorquins de Rockabilly que va florir des de finals dels 80's i els primers 90's. Amb Juanma al capdavant (avui, membre de Mad Rumblers), el grup es va guanyar una boníssima reputació gràcies a melodíes aferradisses i cançons hímniques que ens remeten als catalans Los Rebeldes, aleshores al capdavant de l'escena del Rockabilly nacional.

Publicaren aquest mini-LP amb el segell Blau l'any 1989, potser al seu millor moment, quan van quedar segons al VII Concurs de Pop-Rock de Palma, després d'una disputadíssima final amb Susie Q. Després, editaren un single en 7", de nou amb Blau: "Debo estar mal" (1991). Des d'aquest moment, no se ben bé què va passar amb ells, però per a l'història queda el EP "Juanito Percha y Los Colgaos", testimoni imprescindible d'una de les millors bandes de Rockabilly que hagui donat la nostra illa.


Juanito Percha y Los Colgaos - "Juanito Percha y Los Colgaos" (1989) - EP


1 comentario:

  1. Pues le paso lo mismo que a otros grupos, la puta crisis del golfo y demas, se hizo de repente impopular cualquier tipo de fiesta, berbena o manifestacion ya que habia que ahorrar. Se anularon carnavales (casualmente se pego fuego una nave con gran candidad de disfraces) y nacio la llamada contaminacion acustica. Muchos grupos se desanimaron pues no habia conciertos ni actuaciones para nadie y empresas de espectaculos aun guardan pagares impagados de aquella epoca. Dimos el primer paso hacia lo que ahora tenemos, un pais que se parece mas a cualquier pais nordico de entonces que a lo que estabamos acostumbrados. Despues vino el euro para acabarla de cagar. Sal del bar a fumarte el cigarro a la calle ahora despues de leer esto en tu cybercafe (algo impensable en la España de entonces). Manolo Martin (guitarra de Susie Q).

    ResponderEliminar